maanantai 11. marraskuuta 2013

Keisarin...ei kun siis Hewin uudet vaatteet, lepattavia pressuja, ohituksia

Eilen vietiin Hewille uusi loimi,  Finn-Tack Avalanche
Omia kuvia ei tullut otettua joten yo linkistä pääset kurkistamaan mikä hankittiin.

Päästiin samalla taas lenkille, tällä kertaa mukana oli 3 v ruuna jota ajoi valmentajan mies. Risto pääsi ekaa kertaa hevosen kyytiin :)
Itse olin Hewin kyydissä. Hewiä oli ajettu alkuviikolla jo yhden kerran  toisen hevosen seurassa ja hyvin oli mennyt. 3 v meni ensin edellä mutta sitten vaihdettiin paikkoja, hyvin Hewi siirtyi kärkihevoseksi eikä edes yrittänyt jäädä kaverin kanssa juttusille. Hetken päästä vaihdettiin taas paikkoja, tässäkin kohtaa Hewin vastaus varsan ohitusyritykseen oli hyvinkin positiivinen "mun ohi et mene!". Toki kaikkea ei voi vielä osata joten ravin tahdin kiristämisen sijaan Hewi nosti laukan. Antoi kyllä pois ihan muutaman askeleen jälkeen.

Kun oli muutama kilometri hölkätty tultiin pitkän ja jyrkän mäen alapuolelle. Suunnitelma oli että kaasua ja varsa edellä mäki ylös. Alkumatka meni hyvin mutta sitten varsan askel alkoi painaa ja Hewin piti näyttää mallia. Oli kuulemma komian näköistä kun ylämäessä pyyhkästiin ohi, voimaa löytyy ja askel oli keveä ja vetävä. Ihan kuin oikea ravuri :)

Loppupätkällä tultiin taas "pressuradalle". Tuuli ihan kohtuullisesti ja puupinon päällä oleva pressu lepatti kuin suoraan hevosten kauhuelokuvasta. Ruuna oli tässä kohtaa taas kärkihevosena ja tarkkana mutta ilman sinkoiluja ohitti pressun. Ai mitäkö Hewi tuumasi? Karvakaan ei värähtänyt, aivan kuin koko pressua ei olisi olemassakaan :)

Eli taas on edetty huimalla harppauksella ja hevonen pelittää edelleen ihan kivasti. Ei valittamista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti