keskiviikko 13. elokuuta 2014

Valjastettu versio

Tänään nähtiin Hewi taas valjaissa. Minna lähti mun mukaan ni ei tarvinnu yksin ajella, paljon kiitoksia seurasta ja nameista.
Pollehan jolkotteli ihan kivasti ja pari pätkää hiukan vauhdikkaamminkin. Nätisti ja tasapainoisesti se ravaa, kaarteet on hiukan vielä vaikeempia. Edistystä siis edelleen tapahtuu ja ehkä suurin näkyvä juttu on se että päätä ei enää viskota. Johtuneeko sitten kranokäsittelystä vai mistä mutta hyvä näin.
Hiukan turhan paljon Hewi on alkanut äijäilemään muille hevosille kun joutuu nyt tarhailemaan lähempänä muita. Ruunaus tulikin puheeksi tänään. Tottahan se on että hevoselle elämä olisi helpompaa ilman killuttimia ja niiden aikaansaamaa hörhötystä. Tietynlainen riski on olemassa että teloo itsensä hilluessaan. Mutta...noo..mietitään asiaa. Ihmisille ja ihmisen kanssa Hewi on edelleen ihan mussukka, sen takia ei tarvitsisi ruunata eli pärjätään vaikka se olis orikin. Nyt siis arvoisa yleisö on erinomainen hetki kertoa omia kokemuksianne ruunatuista, hyvä vai huono idea?

Sitten seuraa se kuvapläjäys
4 kommenttia:

 1. Hieno Hewi!
  Omakohtainen kokemus vanhemman hevosen ruunauksesta perustuu kahteen tapaukseen, suomenhevosia molemmat. Molemmilla oli jo startattu mutta tallivaihdoksen takia elämä muuttui stressaavammaksi ja pojilla alkoi keittämään liikaa, joten pallit lähti.

  Tulihan niistä mukavia pitohevosia joita sai tytötkin talutella huoletta, mutta loppui ne juoksuhalutkin, ainakin näiltä kahdelta.
  Ajettiin kilpaa jonkun aikaa mutta se kilpailukipinä oli jotenkin hävinnyt. '
  Olisi pitänyt ehkä jaksaa kauemmin mutta oma elämäntilanne oli sellainen että kumpikin myytiin sitten ratsuksi. Oikein kivoja harrastekavereita niistä tulikin.
  En yleistä mutta näin meillä kävi. Kuninkuuskisoihin näillä ei nyt kuitenkaan olisi ollut asiaa eikä siitoskäyttöönkään.
  Joku silmien palo niistä kuitenkin hävisi.
  Siihen en ota kantaa onko hyvä vai huono idea. Nuorena se ruunaus olisi kyllä kuitenkin mielestäni tehtävä jos ruunata täytyy.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi. Minkä ikäisiä olivat kun ruunattiin?

  VastaaPoista
 3. Lindsbergin Katilla on ja on ollut lukematon määrä täysin aikuisena ruunattuja hevosia, eikä voi kukaan väittää, että juoksuhalut olisivat siihen menneet. Ei niitä juoksuhaluja ole ollut alunperinkään, jos ne ruunaamiseen katoavat.

  VastaaPoista
 4. Okei, hyvä että tulee tietoa molemmilta kanteilta :)

  VastaaPoista