tiistai 1. lokakuuta 2013

Hewi löytyi Suurmiehikkälästä laitumelta. 6 v ori jota ei oltu juurikaan käsitelty eikä opetettu. Kuolaimiakaan ei olut koskaan ollut suussa. Tältä pohjalta lähdettiin 4 ihmisen kimpan voimin rakentamaan sille tulevaisuutta.

Kaikki alkoi siitä kun elokuussa soi puhelin ja kaveri kyseli josko tietäisin ketään kuka tarvis lämminverisiä hevosia. Kysellessäni lisää ja kuultuani että nuorempi on 6-vuotias ori jota ei ole opetettu muuta kuin talutteluun laitumelle ja talliin oli ensimmäinen ajatus että huh, huh, tekemätön paikka. Lupasin kuitenkin kuulostella josko koti löytyis.

Meni pari viikkoa ja kaveri soitti uudestaan; olis siellä satulakin myytävänä ja heinää. Lähdettiin sitten naapurin kanssa satula- ja heinäostoksille. Ensin meille tietysti esiteltiin hevoset. Kun kävin lankojen sisäpuolella tutustumassa ja hiukan rapsuttelemassa tuli tunne että oriilla on palikat kohdallaan. Lähtiessä sanoin omistajalle että jos mulla olis paikka niin toi tukkajumala lähtis mukaan. Ai hewimies, oli vastaus. Siitä siis kutsumanimi :)

Polle jäi mieleen ja pisti ihan oikeesti miettimään asiaa. Yötöissä se sitten tuli, kimppaidea. Muutama puhelu ja meitä oli 4 uskaliasta kasassa. Enää tarvittiin vain valmentaja. Eräällä kimpan jäsenellä on itsellään ravihevosia joten hän aloitti soittokierroksen. Niinhän siinä sitten kävi että Carita Ukkola lupasi hevosen talliinsa ottaa.
Kerran vielä käytiin hevosta katsomassa ja hiukan taluteltiin pihassa. Lauantaille 21.9 klo 13.00 sovittiin että valmentaja tulee auton kanssa ja jos polle autoon saadaan niin kaupat tehdään.

                                   Lastaus oli yllättävänkin helppoa, pari pystyyn hyppäämistä ja sinnehän se autoon käveli. Autosta ulos uuden tallin pihassa se tuli rauhallisesti, hirnahti pari kertaa, kuunteli vastaukset ja käveli talliin. Uskomaton eläin!

3 kommenttia:

  1. Hewimies on kyllä aivan mahdottoman komea otus!

    VastaaPoista
  2. komea, viisas, kiltti, luottavainen. ensimmäinen tamma odottaa jo keväällä. kuinkahan monta tarjokasta ehtii tulla?

    VastaaPoista