maanantai 5. lokakuuta 2015

perjantaina Kouvolassa

Käytiin Markolla näytillä eli hiitillä. Lähinnä haettiin koelähtölupaa mutta ei, ei ihan vielä. Hewi kyllä ravasi hienosti mutta vielä pitää jatkaa vauhtikestävyys-harjoituksia. Ekassa volttauksessa oli intoa enemmän kuin taitoa ja lähtölaukkahan siitä tuli :) Toinen volttaus heti perään ja sit lähti hyvin ravilla.
Pätkän se pinkoi matkalla 1,15, kierrosaika kuitenkin 1,26. Eli vauhtia löytyy, ravi on hyvää.

Hiukan epäiltiin että jos on kipeä kun palautuminen ei sujunut toivotusti heti hiitin jälkeen mutta kun asiaa mietin niin en vielä lähde klinikalle.

Seuraavana päivänä Hewi oli oikeinkin hyvällä tuulella eikä yhtään jäykkä tai muutenkaan rasittuneen oloinen. Siltä osin palautuminen sujui siis hienosti.

                                   
                                          Kotona taas

Lauantain hommat, kätevä ruohonleikkuri5 kommenttia:

 1. Onko sun omat kellotukset olleet oikein, kun kuitenkin aika iso ero siinä, mitä pääsi ammattilaisen ajamana? Palautumisesta ei kannata olla huolissaan, jos aiemmat kellotukset ovat olleet pielessä. On ihan normaalia, että aiempaa kovempi ajo näkyy juuri palautumisessa. Kunhan tottuu menemään tuota vauhtia ja kovempaa, niin palautuu myös niistä vauhdeista paremmin.

  VastaaPoista
 2. Kyllä mä tohon Polariin luotan noissa kellotuksissa. Ajotyylissä on kuitenkin selkeä ero kun katsoo raportteja. Mä palautan pidempään lämmityksen jälkeen (odotan että syke on 100 tai alle ennen kovempia kierroksia) kuin myös ajan kaarteet hiljempaa. Siitä tulee tietty nopeilla kierrosvauhteihin eroa, mulla 1,30 ja Markolla toi 1,26.

  VastaaPoista
 3. Nii kun noi mun lukemat on ollu noita maksiminopeuksia, esim. viimeksi suoralla päästeltyjä. Mutta kiitoksia kommentistasi, eli mun epäilys siitä että reeni oli vaan kovempaa (mikä on hyvä juttu) aiheutti tuon huonon palautumisen heti hiitin jälkeen oli varmaan totta. Ei tarvii klinikalle vielä kiiruhtaa :) Tällasta tää on, amatöörin touhu. Onneksi kuitenkin on ammattilaisia joille voi hevosta välillä viedä.

  VastaaPoista
 4. Ok :) Mun mielestä kannattaisi yrittää ajaa mahdollisimman tasaisesti koko kierros, koska niinhän se kisoissakin menee. Samoin kaarrejuoksu on hevoselle paljon raskaampaa, joten siinä ne usein tarvii eniten "kehittymistä". Vaikka ajaisi vetoina, kannattaa se ainakin 700m ajaa niin, että kaarre tulee mukaan, pelkän suoran mittaiset vedot eivät välttämättä kehitä siten kuin pitäisi tällaisessa vaiheessa.

  Olettaisin, että Hewille olisi varmaan ihan kehittävää ajaa vaikka 30:tä läpi se 2000m. Tai vaikka ensin vaan 1.35, kun tuo 26 oli selvästi rankempi treeni. Ja ihan hyvin voi ajaa kaksi hiittiä, ekan 3000m 1.40 tasaisesti ja jonkin ajan päästä toisen 1.35 tasaisesti 2000/3000m.. No meni nyt vähän neuvomiseksi, mutta ei pahalla. :)

  VastaaPoista
 5. Ihan mielellään otan neuvoja vastaan, kiitos :) Täytyykin ensi lauantaina kokeilla noin.

  VastaaPoista