torstai 9. tammikuuta 2014

Varustehankintoja

Tuossa edellisessä postauksessa mainitsinkin että tilattiin omat ravikypärät, ei tarvii sitten aina tallilta lainata. Tuppaa tuo oma ratsastuskypärä unohtumaan aina kotiin eikä Ristolla ole ollut aiemmin kypärää ollenkaan. No nyt on. Hiukan hassultahan tuo päässä näyttää mutta eihän sen kanssa ole tarkoituskaan koreilla vaan varmistaa pään turvallisuus ajettaessa.

Samalla tilasin Hewille harjan ja hännän selvitysharjan, tavallisella piikkisualla kun tuppaa lähtemään jouhia irti ihan itkettävä määrä. Kokeilin ensin omaan päähäni ja kyllä mulla ainakin toimii. "Harjasta" lähti takut eikä vähentynyt hiusmäärä kuten tavallisella hiusharjalla. Eikä mulla ollut käytössä edes Tallipoika-ainetta :)
Sunnuntaina sitten testataan kuinka orhin letti suoristuu :)

Harjasta jä hännästä tulikin sitten mieleen kysymys: Olen huomannut että ravureiden häntä on usein leikattu melko lyhyeksi, kintereen kohdilta poikki. Miksi? Tuleeko se naamalle ajettaessa jos on pidempi?

Tarkkasilmäisimmät on varmaan huomanneetkin että blogiin on tehty uusi banneri.

2 kommenttia:

  1. Ainakin itse olen tykännyt pätkäistä hännän (en kyllä ihan kintereestä sentään) vähän lyhyemmäksi, koska se helpottaa jalkojen käärimistä ja suojien laittoa, kun häntä vetäistään vetosolmuun pois tieltä.

    Sen sijaan en tykkää ratsujen särmään leikatuista etutukista ja harjoista. Ne saa konin kuin konin näyttämään ihan rippikoululapselta. :)

    VastaaPoista
  2. Tuota käärimisen helpotusta mietin myös että se voisi olla syynä. Mutta samallahan sitä solmii hiukan pidemmänkin hännän. Hewin häntä on nyt vuohisen kohdalla kun viimeks sitä kolmisen senttiä lyhennettiin. En minäkään kauhean ihastunut ole noiden ratsujen rippikoululookiin. Pääseehän siinä toki helpommalla jos sitten haluaa niitä sykeröitä kisoihin vääntää. Vaan nätti on ristikkokin pitkässä harjassa, vielä nätimpi ihan hulmuten.

    VastaaPoista